Signage

BnF Temporary Signage

Temporary Signage
2012-2013, BnF François-Mitterrand, Paris 13

Client  French National Library (BnF) – Catherine Nicolas-Schulltz

In 2013, the main public entrance of the French National Library has been renovated. Its signage, partially obsolete, will be totally redesigned after the restructuration of the reception halls. During the works, users had to use the secondary entrance, drastically changing their habits. The project focused on the signage of these works, which were by definition temporary. We took over and interpreted the notes of a manuscript under revision, clearly confirming the transitional nature of the restructuration of these spaces. The existing signage was thus “corrected” and backed up by large interventions at each angle of the four towers of the Library. Yellow has been chosen for its contrasting effect with the architecture. The scale of the intervention varies and adapts itself to the scale of the site, both outside and inside. The Corporate typography, already used by the Library for its signage and communication, is also used here. The typography is the only remaining link with the actual building when the rest of the project stands out.

Prev.